Bøvling Børnehus – Vuggestue/Børnehave

​Beliggende i Lemvig kommune.​

" For os er Bøvling Børnehus lig ​med: Tryghed, nærhed og tid til​​ det enkelte barn.​Super at opleve et børnehus​​ hvor naturen og idrætten er ​​i højsædet.”​

Bøvling Natur & Idrætsbørnehave & vuggestue i daglig tale Bøvling Børnehus, er en privat 0-6 års institution. Vi er et hus hvor man kan starte i vuggestuen og fortsætte i børnehave lige til man skal i skole. Det sker i et tæt samarbejde hele huset igennem. Omkring skolestart har vi et godt samarbejde med Bøvling friskole.

Natur

​​​Vi har det grønne flag fra friluftsrådet og er certificerede Grønne Spirer.

 Lige uden for vinduerne har vi enge, å løb og Bøvling fjord, med masser af natur, at gå på ​​opdagelse i. Vi har fast udedag hele tirsdag, hvor vi laver mad over bål. Børnehaven har turdag om torsdagen, hvor vi ofte bruger naturen omkring os og arbejder med at udbygge børns viden om dyr og natur, det gør vi også i smågrupper de andre dage. Vi er ude hver dag.  

Idræt

​​​Som nærmeste naboer har vi Bøvling Friskole og Bøvling Idrætsefterskole. Det giver os mulighed ​for brug af
Idrætshal, gymnastiksal og andre af deres faciliteter. Vi er ved at blive certificeret DGI institution.

Nærområdet​​​​

I vores nærområde har vi rig mulighed for ture rundt i Bøvling by. Følge årets gang i landbruget og ​benytte shelter pladsen med bålsted. Her kan vi lave mad over bål, ud over vores faste dag med bålmad. Vi har sammen med Friskole, Efterskole og Valgmenighed morgensang 1 gang om måneden i Valgmenighedskirken.

Kost

​​​​Vores køkken med den daglige madlavning, er en vigtig del af huset. Derfra kommer spændende dufte, her kan store som små være med og vi lærer hele tiden nye smage og dufte at kende. (Dette er uddybet under afsnittet kostpolitik)

Grundtvig i et Børnehus af tiden

​​Grundstenen i Bøvling Børnehus bygger på det Grundtvigske menneskesyn. Det er grundlaget i hele vores pædagogiske arbejde. Målet for os er at udvikle livsduelige og robuste børn, der kan udfordre den verden de lever i. (Dette er uddybet under afsnittet pædagogiske profil)​​

Bøvling Børnehus

Lillebjergvej 50

7650 Bøvlingbjerg

Tlf.: 97 88 82 56